Peruukkivalikoima

Peruukit jaetaan pääosin seuraaviin ryhmiin: Keinokuituperuukit, aitohiusperuukit ja -lisäkkeet, sekä mittatilausperuukit.


Kuituperuukit

Kuituperuukit ovat helppokäyttöisiä, eivätkä vaadi paljon huoltoa. Kampaukset ja kiharuudet pysyviä eikä kuitu yleensä vaalene auringossa ja käytössä. Kuitu on monesti kevyempää kuin aito hius. Kuitu on aitoa hiusta edullisempaa ja useimmiten nopeasti saatavilla.

Kuitu on kulutuskestävyydeltään aitoa hiusta heikompaa, eivätkä kuituperuukit yleensä kestä kuumuutta (föönaus, kihartimet, sauna jne.). Peruukeista löytyy lämmönkestävä Envy hair-mallisto, jota voi kihartaa esim. lämpörullilla.

Vaivattomia kuituperuukkeja voi kuvailla sanoin: pese ja pidä. Mallistosta löytyy myös liukuvärjättyjä ja raidoitettuja malleja.  Suosittelemme hankittavaksi kaksi tai useamman peruukin, jolloin ne kestävät huomattavasti kauemmin etkä mahdollisissa ongelmatapauksissa ole yhden peruukin varassa.

Konetyönä valmistetuissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty koneellisesti valmistettuun nauhaan. Nauhasta käytetään nimitystä tressi. Yleensä kuitu pysyy hyvin kiinni nauhassa, joten kulumista ei paljon ilmene. Kuitu pysyy hyvin suunnassaan tressattuna, joten se toimii hyvin esim. lyhyessä niskatukassa solmitun kuidun noustessa helposti pystyyn pään liikkuessa.

Nauhatekniikka jättää usein toivomisen varaa luonnollisuutta silmälläpitäen.
Solmituissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty yksitellen solmimalla pohjamateriaaliin. Näin saadaan aikaan vaikutelma, että hius kasvaa suoraan päänahasta. Pohjamateriaalina voi olla erilaiset tyllit, ihoa jäljittelevät materiaalit (polyuretaani) tai tiheä monofilament-verkko.

Peruukeissa on usein ongelmana otsa- ja etureuna. Konetyönä valmistettuja peruukkeja voi harvoin kammata taaksepäin vaan otsaraja on peitettävä otsatukalla. Nykyään valmistetaan myös tyllireunalla varustettuja peruukkeja, joissa otsarajan hiukset on solmittu ohueen tylliin tai vastaavaan materiaaliin aidon hiusrajan vaikutelman luomiseksi.

Aitohiusperuukit ja -lisäkkeet

Aito hius on useimmiten keinokuitua pitkäikäisempää. Aitohiusperuukkeja voidaan korjata solmimalla irronneiden hiusten tilalle uutta hiusta.

Hiusta voi kihartaa, joten kampausten muuttaminen on helppoa.

Mittatilausperuukit

Mittatilausperuukeissa voit valita hiuksen pituuden, värin, kiharuuden, tuuheuden ja yksilölliset toiveet kuten raidat jne.. Mittatilausperuukkien toimitusajat vaihtelevat 4–8 viikkoon.

Hiusperuukeille kuten kuituperuukeillekin on omat hoitotuotteensa. Aito hius vaalenee auringossa ja pitkään käytettynä. Väri voidaan useimmiten palauttaa värjäämällä peruukki liikkeessämme.